Selecteer een pagina

hoofdpijn

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn en duizeligheid. Migraine, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn, chronische dagelijkse hoofdpijn en duizeligheid. BPPD, Ménière of Cervicogene duizeligheid. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Lees dan verder.

Maak een afspraakOVER ONS

Heb je vaak hoofdpijn? Met onze verschillende behandelmethoden kunnen wij jou helpen bij veel soorten hoofdpijn.

Hoofdpijn is een heel veel voorkomende klacht. De een heeft er dagelijks last van, bij de ander komt de pijn in aanvallen. Veel mensen met hoofdpijn hebben ook klachten in de nek.

 

  • Spanningshoofdpijn
    Dit type hoofdpijn voelt vaak alsof er een strakke band om het hoofd zit. De pijn begint geleidelijk en verdwijnt ook weer op deze manier. Je kunt er enkele minuten tot zelfs een aantal dagen last van hebben.
  • Migraine
    Mensen met migraine beschrijven hoofdpijn als een heftige, bonzende pijn, meestal aan één kant van het hoofd. Net als bij spanningshoofdpijn varieert de duur ervan ook van een aantal uur tot wel een paar dagen. Licht en geluid zijn vaak slecht te verdragen.
  • Cervicogene hoofdpijn
    Dit soort hoofdpijn is te beschrijven als een eenzijdige, zeurende pijn. De oorzaak ligt vaak in de nek en is afhankelijk van houding en beweging. Dit is ongeveer 20% van alle hoofdpijn.

Het is misschien wel het meest vervelende wat er is, duizelig zijn. De wereld draait of je hebt een licht gevoel in je hoofd. Misschien is er een medische oorzaak. Dan is het altijd goed om je klachten te bespreken met een arts of fysiotherapeut. Hebben de klachten geen neurologische of andere medische oorsprong? Dan komt de duizeligheid misschien vanuit je nek of evenwichtsorgaan.

 
Herken je een van deze klachten? Of heb je andere klachten? Neem dan contact met ons op. Dan bespreken we samen hoe we jou kunnen helpen.

wat zegt de wetenschap?

Bij duizeligheidsklachten en hoofdpijn denk je er misschien niet meteen aan om naar de fysiotherapeut te gaan. Er zijn echter verschillende vormen die toch goed behandeld kunnen worden middels fysiotherapie. 

Positieduizeligheid (ook wel BPPD genoemd) is zo’n vorm van duizeligheid. Lees verder

Onze specialisten

Dit zijn onze specialisten op het gebied van hoofdpijn. Zij bespreken graag hoe ze jou kunnen helpen.

Massai Wismans MSc

Manueel therapeut, Sportfysiotherapeut, Echografie Schouder, McKenzie

Aandachtsgebied:
Sportgerelateerde klachten, schouder problematiek, nek en rugklachten.

Enya Martin MSc

Manueel therapeut

Aandachtgebied:
Nekklachten, hoofdpijn en duizeligheid, lage rugklachten, hand en pols problematiek