Selecteer een pagina

heup en liespijn

Pijnklachten in de heup en lies hebben verschillende oorzaken hebben. Artrose, slijmbeursontsteking en heupinklemming komen vaak voor. Manuele therapie werkt bij heupklachten beter dan oefentherapie. Lees hieronder hoe we je kunnen helpen.

Maak een afspraakOVER ONS

Klachten aan heup en lies kunnen erg vervelend zijn. Pijn aan de heup kan vanzelf overgaan, maar kan ook jaren lang klachten geven. Laat er daarom door een fysiotherapeut naar kijken.

Pijnklachten aan heup en lies? Daar zijn verschillende oorzaken voor. Een daarvan is overbelasting, bijvoorbeeld door sport. Heb je langdurig dezelfde beweging vanuit de benen gemaakt, dan is mogelijk een spier, pees of slijmbeurs rond jouw heupgewricht overbelast.
Een sportfysiotherapeut kan jouw bewegingen analyseren. Ook als je een nieuwe heupprothese hebt, kun je bij ons terecht. Wij helpen jou met de revalidatie, zodat je snel weer als normaal functioneert. Een andere veelvoorkomende oorzaak van heup- en liesklachten is slijtage. We kijken eerst samen naar wat de oorzaak van jouw klachten is.
Daarna maken we een behandelplan. Dat bestaat bijvoorbeeld uit het behandelen van de houding en beweging van gewrichten en het trainen van de stabiliteit van spieren en pezen. Ons doel is altijd dat je je altijd prettig kunt blijven bewegen dat je klachten niet terugkomen.
Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen een einde te maken aan jouw heup- en liesklachten? Neem dan contact met ons op. Dan bespreken we samen hoe we jou kunnen helpen.

wat zegt de wetenschap?

Fysiotherapie is bewezen effectief bij artrose

Bij artrose kan fysiotherapie erg goed helpen. Door artrose gaan spierkracht, loopafstand, stabiliteit en spierlenigheid achteruit. Lees verder

Onze specialisten

Dit zijn onze specialisten op het gebied van heupklachten. Zij bespreken graag hoe ze jou kunnen helpen.

Roy Wismans

Sportfysiotherapeut, Arbeidsfysiotherapeut

Aandachtsgebied: Knierevalidatie, revalidatie na operatie, werkplekonderzoek

Charon Kompagne MSc

Sportfysiotherapeut

Aandachtsgebied:
Topsportbegeleiding, sportgerelateerde klachten, zwangerschaps gerelateerde klachten